Energieneutraal

Wij zetten in op duurzaam ondernemen door onder andere het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en laadpalen. Op deze manier proberen wij als XL-Company onze CO2 uitstoot te beperken tot een minimum en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

 

‘Eco Friendly’ stoffen collectie

Wij werken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gerecyclede ‘Eco Friendly’ stoffen uit de ‘Fabraa’ collectie. Zo kun je bij ons kiezen uit stoffen van gerecyclede plastic PET-flessen, postindustrieel katoenafval, 100% gerecycled polypropyleen en gerecycled consumenten wol. Deze stoffen worden geproduceerd met uiterste zorgvuldigheid en zorgen in tegenstelling tot de traditionele productie processen voor minder CO2 uitstoot, water en energie besparing. Deze stoffen zijn overigens niet alleen mooi en duurzaam maar beschikken ook nog eens over een hoge Martindale wat ze uiterst geschikt maakt voor zowel de consumenten als projectenmarkt.

Circulair-duurzaam ondernemen

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk van onze producten de grondstoffen van later zijn. Wij werken o.a. met een perscontainer om het karton zo compact mogelijk te kunnen vervoeren ter recycling wat resulteert in een lagere CO2 uitstoot en hergebruik van de grondstoffen. Het scheiden van alle overige grondstoffen behoort eveneens tot onze kernwaarden.

 

Modern wagenpark

Wij blijven voortdurend investeren in een schoner en moderner vrachtwagenpark welke voldoet aan alle emissienormen (Euro 6), dit om zo min mogelijk schadelijke stoffen zoals CO2, stikstofoxiden en roetdeeltjes uit te stoten.